CIA SEVEN6 AL METROPOL

Diumenge, 5 maig 2013, 20:33

LA COMPANYIA DE TEATRE SEVEN6 FORMADA PER EXALUMNES DEL NOSTRE INSTITUT ACTUA AL TEATRE METROPOL EL PROPER DIMECRES DIA 8 A LES 21 HORES AMB EL MUNTATGE EL FRAUDE DE MI GENERACIÓN DINS LA PROGRAMACIÓ DE LA MOSTRA DE TEATRE JOVE. ENTRADA LLIURE.

seven6

EL FRAUDE DE MI GENERACIÓN planteja una reflexió entre dues veus femenines: la que rebutja la maternitat i la que no pot accedir-hi. Es tracta d’un confrontament de dos llenguatges davant un fet que pressuposa una decisió important en el decurs de la vida. L’espectacle, plàsticament, es presenta com a un collage, una dramatització de versos i no pas com a una obra habitual amb intriga i desenllaç. El lèxic resulta intens, dur i impactant en molts moments.

Els textos estan extrets de la trilogia de la terra de Federico García Lorca (Yerma, La casa de Bernarda Alba i Bodas de sangre) i de la dramaturga/directora/actriu Angélica Liddell (Lesiones incompatibles con la vida). Dues veus que parlen des del si de la dona amb mig segle de distància davant la impossibilitat/negació al fet de voler/rebutjar ser mare. Dues veus front a front en un escenari en blanc i negre.

DIMECRES 8 A LES 21H TEATRE METROPOL. ENTRADA LLIURE

Actrius
 • Bernarda: Ángeles Serrano Ortega
 • Germanes: Annabel López Iniesta Marta Sánchez Muñoz Daniela García Tabares Poncia: Iris Carrera Lago Lluna: Marina López Fusté
 • Direcció Juan Carlos Elijas
 • Il·luminació Álex Manríquez
 • Escenografia i vestuari Cia. Seven6
 • Guió adaptat Cia. Seven6
 • Agraïments Carme Buj, Álex Manríquez, Júlia Solé
 • So Juan Carlos Elijas
 • Coreografia Carme Buj

Concurs Fem Mates

dimecres, 17 abril 2013, 09:20

Blanca Fernández, Oriana Filluelo i Sergi González de 2n d'ESO A, han obtingut el primer premi de la prova pràctica en la segona fase del concurs Fem Matemàtiques que es va celebrar a Reus el dia 16 d'abril. Moltes felicitats a ells, als companys i als professors. sin ruido sin ruido

Premi Cangur 2013

dijous, 21 març 2013, 21:03

El cel, el sol, la primavera, les mates i tu. Un gran dia! Enhorabona i gràcies per la teva participació!

 

Mesurant l'altura del Santander

dimarts, 5 març 2013, 20:00

sin ruido

Ramon Masip i Ramon Nolla guardonats amb el premi Mª Antònia Canals 2012

dimarts, 2 octubre 2012, 21:37

El treball "Estudi dels mosaics de la Casa Museu Castellarnau" dels professors Ramon Masip i Ramon Nolla del Departament de Matemàtiques, ha estat guardonat amb el  Premi “Maria Antònia Canals” 2012, en la categoria d'Educació Secundària. 

Aquest és un premi per a projectes pràctics d’innovació educativa dirigits a l’ensenyament de la matemàtica,  convocat per la Federació d'Entitats per a l'Ensenyament de les Matemàtiques  a Catalunya FEEMCAT, la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX i la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat  Valenciana “al-Kwharizmi”.

Fotografies

Exposició d' Eva Cortés

dimarts, 18 setembre 2012, 14:07

La professora Eva Cortés presenta una exposició el dia 11 d'octubre al Centre d'Estudis Marítims del Port de Tarragona.

Olimpiada matemàtica telemàtica

dimarts, 29 maig 2012, 22:41

David Masip ha rebut el 2n premi de l'Olimpiada matemàtica telemàtica. Moltes felicitats!

CONVENI DE L'INSTITUT PONS D'ICART AMB LA COOPERATIVA OBRERA TARRACONENSE

divendres, 25 maig 2012, 12:46

A tota la comunitat educativa de l'Institut Pons d'Icart:

Us informem que recentment s'ha signat un conveni entre el nostre institut i la Cooperativa Obrera Tarraconense, institució que desenvolupa activitats de tot tipus relacionades amb les Arts Escèniques amb programació estable.

El benefici que poden obtenir els integrants de la nostra comunitat és el següent: descomptes en les entrades als espectacles, amb un profit equiparable al dels socis de l'entitat.

 • alumnes matriculats al nostre centre i professorat docent que imparteixi la seva activitat laboral al mateix: amb el carnet d'alumne/docent i mostrant el DNI a la taquilla.
 • exalumnes i membres de l'AMPA: necessiten un carnet que se'ls facilitarà a la Secretaria de l'Institut, prèvia comprovació del dret, i mostrant el seu DNI a la taquilla.

Us animem a participar d'aquesta interessant proposta. Per facilitar la informació de les activitats (espectacles, cursos, tallers...) en aquest mateix fòrum s'aniran anunciant periòdicament les ofertes a les quals us podeu acollir.

FINAL CERTAMEN LECTURA EN VEU ALTA

divendres, 25 maig 2012, 10:13

Ahir els alumnes Maria Vila, Amadeo Szpiga i Marta Escamilla van aconseguir passar a la final nacional del Certamen de lectura en veu alta que tindrà lloc al TNC el proper 13 de juny.

Vam tenir, a més a més, la gran sorpresa que ens va visitar l'autor de l'obra, Xulio Ricardo Trigo, per animar els i les lectores del certamen.

Moltes felicitats als nostres alumnes i molta sort en aquesta final!

CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA

dissabte, 12 maig 2012, 10:07

Enhorabona als alumnes Amadeo Szpiga, Maria Vila i Marta Escamilla, de 3r A, i a Yaiza de la Cruz, de 2n A, per haver arribat a les semifinals que se celebraran el proper 24 de maig a Tarragona.

Moltes felicitats a tots i els desitgem tota la sort per poder arribar a la final d'aquest certamen que se celebrarà el proper 13 de juny al TNC de Barcelona.

TEATRE EL MAGATZEM

dimarts, 8 maig 2012, 09:08

PERIODISTES

dijous, 3 maig 2012, 12:09

Alumnes de 1er i 2n de Batxillerat han confeccionat una publicació periòdica per participar al concurs El País de los Estudiantes, a l'edició de 2012. Cal anar a l'adreça:

http://estudiantes.elpais.com/EPE2012/Periodico/visitaperiodicos/default.aspx?prov=TA

i seleccionar la província i l'institut pertinent.

Fase Final del concurs Fem Matemàtiques

divendres, 27 abril 2012, 12:41

Els alumnes de 2n d'eso A Jan Schmitz i Victor Marrugat han passat a la fase final del concurs Fem Matemàtiques que se cel·lebrarà a Lloret de Mar el dia 12 de Maig. Tots dos, seran uns dels 6 representants de l'associació de matemàtiques de les Comarques Meridionals i Lleida,

Moltes felicitats a tots dos i al seu professorat.

Fotografies dels grups. Sant Jordi 2012

dimarts, 24 abril 2012, 21:24

Olimpiada estatal de Física

dimarts, 24 abril 2012, 19:42

David Masip, alumne de 2n de Bat A de l'Institut, ha obtingut una de les medalles de plata en la fase nacional de l'Olimpiada de Física que s'ha cel·lebrat el 21 d'abril a la ciutat de Bilbao.

Moltes felicitats, a ell i al seu professorat.

Mostra de Teatre Jove 2012

dijous, 19 abril 2012, 16:32

Seven-6 el grup de teatre d'exalumnes nostres, actuarà el dijous 26 d'abril a les 21 hores, al Teatre Metropol, dins la Mostra de Teatre Jove 2012.

L'entrada és gratuïta.

Presentaran el muntatge Cuadros de amor y humor al fresco, de José Luis Alonso de Santos. Us hi esperem per tal de donar suport a aquestes noies de la casa.

Exposició de Luis González a Salou

diumenge, 15 abril 2012, 20:38

Premi Cangur 2012

dimarts, 20 març 2012, 18:14

Hem gaudit d'un dia dia excel·lent. Fent mates, passejant i prenent el Sol.

Dia Internacional de la Dona

dimarts, 13 març 2012, 12:57

Alumnes de l'Institut van participar en l'acte repartint octavetes amb poesies. Així mateix la professora Maite Blay va fer la lectura d'un dels manifest. L'acte va comptar amb l'actuació del grup teatral Seven6 format per ex-alumnes del nostre centre

Segona fase concurs Fem Matemàtiques

diumenge, 11 març 2012, 20:58

Els alumnes de 2n ESO A:

 • Yaiza de la Cruz
 • Eva Figueras
 • Victor Marrugat
 • Jan Schmitz
que participen en el concurs Fem Matemàtiques 2012, han passat a la segona fase que se celebrarà el proper 18 d'Abril a l'Arboç. Moltes felicitats a tots ells i també als seus professors.

David Masip seleccionat per la fase Estatal de l'Olimpiada de física

dimecres, 29 febrer 2012, 20:11

Continuem amb les bones notícies, David Masip Bonet, alumne de 2n de Batxillerat A, ha estat seleccionat com un dels representants de Catalunya per participar en la fase final Estatal de l'Olimpiada de Física.

Aquesta final se celebrarà a Bilbao entre els dies 20 i 23 d'abril. La selecció s'ha fet entre els participants en l'Olimpiada de Física de Catalunya orgnanitzada per la Societat Catalana de Física, filial de l'Institut d'Estudis Catalans.

Moltes de felicitats a David i als seus professors, en especial a Luís Manrique.

Juan Carlos Elijas llorejat.

dilluns, 27 febrer 2012, 09:21

El nostre cap d'estudis Juan Carlos Elijas ha rebut el Premi Maria Mercè Marçal per la primera seva primera obra poètica en català.

Una gran alegria! Moltes felicitats!

TEATRE. EX-ALUMNES DEL NOSTRE INSTITUT

dissabte, 4 febrer 2012, 12:54

EL FRAUDE DE MI GENERACIÓN. (ESPECTACLE EN CASTELLÀ) 30 MINUTS

EL MAGATZEM de la Cooperativa Obrera (C/Reding-Fortuny. Tarragona)

DISSABTE 11 DE FEBRER DE 2012 22,30h

ENTRADA 5€

Cia SEVEN-6

Actrius: Ana Aranda, Iris Carrera, Dana García, Annabel López i Marta Sánchez

Xèrif: Juan Carlos Elijas

EL FRAUDE DE MI GENERACIÓN planteja una reflexió entre dues veus femenines: la que rebutja la maternitat i la que no pot accedir-hi. Es tracta d’un confrontament de dos llenguatges davant un fet que pressuposa una decisió important en el decurs de la vida de la dona.

L’espectacle, plàsticament, es presenta com a un collage, una dramatització de versos i no pas com a una obra habitual amb intriga i desenllaç. El lèxic resulta intens, dur i impactant en molts moments.

El textos estan extrets de la trilogia de la terra de Federico García Lorca (Yerma, La casa de Bernarda Alba i Bodas de sangre) i de la dramaturga/directora/actriu Angélica Liddell (Lesiones incompatibles con la vida). Dues veus que parlen des del si de la dona amb mig segle de distància davant la impossibilitat/negació al fet de voler/rebutjar ser mare. Dues veus front a front en un escenari en blanc i negre.

Presentació llibre poesia

diumenge, 29 gener 2012, 17:23

Lectura Poètica a càrrec de Rosa Comes.

diumenge, 13 novembre 2011, 19:01

Premis Cirit 2010 - Luís Lanzetta

dimarts, 12 juliol 2011, 10:00

Luís Alejandro Lanzetta López (2n de BAT) ha obtingut un dels premis Cirit 2010 pel seu treball de recerca Cel·les solars sensibilitzades amb colorant. La nostra Felicitació a ell i als seus professors!

Nota premsa dels premis CIRIT 2010

La millor nota de les PAU de Tarragona i premi "Picasso"

dissabte, 2 juliol 2011, 18:10

Andrea Martínez Christophersen, la millor nota de PAU de Tarragona (9,5)

Nota de premsa

Didac Ribot, premi Picasso en lletra 2011

dissabte, 2 juliol 2011, 18:10

L'alumne Didac Ribot ha obtingut el premi Picasso en lletra 2011 en la categoria Castellà de 9 a 13 anys. La nostra felicitació a ell i als seus professors!

Premi Picasso en lletra 2011

Amadeo Szpiga arriba a la final del Certamen de Lectura en Veu alta

dijous, 9 juny 2011, 18:39

El dia 8 de juny, Amadeo Szpiga amb els seus companys de 2n d'ESO A van anar al TNC per participar a la final del Certamen de lectura en veu alta.

L'Amadeo Szpiga va concursar representant l'institut en el certamen. Cal remarcar que només els 6 millors lectors de Catalunya van arribar a la final i l'Amadeo n' ha estat un. El centre i el Departament de Llengua Catalana i Literatura felicita el nostre alumne per arribar a la final i pel seu esforç i dedicació en la millora de la lectura. El centre també vol felicitar els alumnes Joan Pere Fortuny i Maria Vila per l'esforç i l'ajuda en el camí per arribar a la final. El Departament de Llengua Catalana vol agrair a la professora Mar López la seva dedicació i el seu esforç en la preparació dels alumnes.

Reculls de premsa:

David Masip rep un dels premis del Cangur 2011

dijous, 19 maig 2011, 23:12

David Masip (1r de Batxillerat A) ha rebut un dels premis Cangur que atorga Societat Catalana de Matemàtiques (filial de l'Institut d'Estudis Catalans), pel resultat que va obtenir en la prova del 3er Nivell (12è lloc entre 3901 participants).

L'acte de lliurament de premis va tenir lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona i va estar presidit per la Honorable Consellera d'Ensenyament Irene Rigau.

L'Institut ho celebra i dóna l'enhorabona al David i als seus professors.

Treball de la Mercè Sunyer reconegut amb una menció en el premi Poincaré

dimecres, 18 maig 2011, 18:21

La Facultat de Matemàtiques de la UPC ha reconegut amb una menció el treball de recerca històrica de l'alumna Mercè Sunyer "La duplicació del cub", presentat al premi Poincaré 2011. En total hi va haver tres premis i sis mencions. L'alumna rebrà com a premi una iPod i un llibre, mentre que el tutor rebrà un lot de llibres.

L'Institut envia la seva enhorabona a la Mercè i li agraeix el seu esforç pel valor que aquest esdeveniment representa per a l'Institut.

Acta del jurat.

Podi per Désirée i Lucia

dilluns, 25 abril 2011, 15:31

Intercanvi amb Polonia 2011

dilluns, 25 abril 2011, 15:28

Fira de Pintura i Collage a la Rambla Nova de Tarragona

divendres, 1 abril 2011, 11:45

El proper dissabte dia 2 d'abril, a la Rambla Nova i durant tot el dia tindrà lloc la fira d'art (Pintura i Collage), on exposarà el seu treball Lluís Gonzàlez.

Recentment Lluís ha exposat el seu treball a la fira Drap-Art de Barcelona, i una de les seves obres ha sigut seleccionada per representar el nostre país a la fira Internacional de Beijing i Shangai. Les seves obres estaran al voltant del Metropol.

PRESENTACIÓ DEL POEMARI A CÀRREC DE JUAN CARLOS ELIJAS

dilluns, 21 març 2011, 17:43

DIJOUS 24-MARÇ 20h TEATRE EL MAGATZEM (C/Fortuny, 23 Tarragona)

PRESENTACIÓ DEL POEMARI

Nuevo aullido para Allen Ginsberg/Nou udol per l'Allen Ginsberg, de Juan Carlos Elijas

Centenari del químic Joan Fages i Virgili

dimecres, 16 març 2011, 20:00

Carnestoltes 2011

dimecres, 9 març 2011, 21:42

Mauthausen

dimecres, 9 març 2011, 20:12

Moltes Gràcies a l'AMICAL, a l'Arxiu Històric per cedir-nos la seva Sala d'Actes i al Sr. Ballesteros, Alcalde de la ciutat per assistir a l'Acte de Cloenda.

Fotos Grups 2011

diumenge, 30 gener 2011, 19:06

Concert de Nadal

diumenge, 30 gener 2011, 19:03

I Jornades de Poesia i Teatre. 21-12-2010

dimarts, 18 gener 2011, 16:36

El 21 de Desembre es va dur a terme la Jornada de Poesia i Teatre al Gimnas del centre amb la participació del grup de treatre Seven6, la Contacontes Inma Pujol i el cantautor castellà Emiliano Valdeolivas.

Intercanvi amb Dinarmarca

divendres, 12 març 2010, 17:56

Restauració de les cúpules geodèsiques al pati del Senyor Juan

març de 2010

El proper dimarts 9 de març de 2010 a les 15.30-17.30 es procedirà a la restauració i construcció de cúpules geodèsiques al pati del Senyor Juan de l'Institut amb alumnes de 4t d'ESO.

cúpula de freqüència 4

L'arxiu. 2003/2009


Activitat 2014/15
Activitat 2013/14
Activitat anterior a l'octubre del 2013