L'habitació d'Ames viatja al C2EM

dijous 14 de juliol de 2016

Excel·lent acollida.de l'habitació d'Ames de l'Institut en el 2n Congrés Català d'Educació Matemàtica, celebrat a l'edifici històric de la UB a la plaça Universitat, els passats 11, 12 i 13 de juliol

Patrícia Torres millor nota de Selectivitat a Catalunya

divendres 1 de juliol de 2016

Ahir vam estar de celebració a l'institut pels 9.8 punts de NOTA PAU de la Patrícia Torres. A més, l'Eva Figueras i en Víctor Marrugat van obtenir 9.4 i 9.3 punts de NOTA PAU. A tot això afegir que un total de 7 alumnes van aconsegir superar els 9 punts de NOTA D'ACCÈS i 5 alumnes més van superar els 8.5 punts en aquesta nota.
Enhorabona i gràcies a tots i a la resta d'alumnat de l'Institut i dels altres Centres que han aconseguit superar la prova.
Gràcies, també, a tota la comunitat de l'Institut, antics alumnes, equip docent, antics professors, famílies, personal no docent, per haver contribuït a crear una estructura que ha permès obtenir aquests resultats. Tot plegat, ens anima a seguir millorant en la nostra feina.
Finalment agraïm a Marien Pérez les seves fotografies.

Entrevista a ELS MATINS deTV3

Comiat de 2n de BAT

dissabte 18 de juny 2016

Cloenda de l'estada de Batxillerat a l'Institut de l'alumnat de 2n de BAT en el magnífic entorn del Claustre de l'antic Institut. Hem gaudit d'unes excel·lents intervencions de l'alumnat, tot gràcies a l'organització dirigida per la coordinadora Begoña Periáñez. Els millors desitjos de l'Institut per a tots.

Primer àlbum de fotos

Segon àlbum de fotos

Vídeo de la intervenció de l'alumnat

Vídeo del lliurament de premis literaris 2016

Habitació d'Ames 4t d'ESO

divendres 17 de juny 2016

Presentació de la construcció de l'habitació d'Ames al pati de l'Institut, els dies 16 i 17 de juny, juntam amb les fotos de totes les parts del procés, estudi, maquetes prèvies, maquetes a l'aula i construcció final en grandària real.

Vídeo de la construcció final

Àlbum de fotos amb totes les etapes del projecte

Comiat de 4t d'ESO

divendres 17 de juny 2016

Acte de graduació de l'alumnat de 4t d'ESO celebrat al Claustre de l'antic Institut. Ha sigut un acte lluït i emotiu amb felices intervencions de l'alumnat, sota l'organització de la coordinadora Begoña Periáñez. Els millors desitjos de l'Institut per a tots.

Àlbum de fotos

Vídeo de la intervenció de l'alumnat

Vídeo de la interpretació musical de l'alumnat

Vídeo protagonitzat per l'alumnat, amb un agraïment especial als seus tutors i editors d'aquest vídeo: Gisela Balañà, Maite Moratal i Carlos García.

2n d'ESO C a al ruta Olga Xirinacs

dijous 19 de maig 2016

L'alumnat de 2n d'ESO C d'ILEC a la "ruta literària Olga Xirinacs", aquest matí amb les professores Montse Coll, Angustias Pérez i Àngels Adern.

Mobilitat de l'Erasmus+ a Romania

dimecres 18 de maig 2016

Fa uns mesos donàvem notícia de la mobilitat a Romania dins del projecte Erasmus+. Ara incloem un recull de les activitats realitzades dia a dia en aquelles dates.

Alumnat concursa al #efim16

dimarts 17 de maig 2016

Felicitem als alumnes @arnaucrux @ariadnacxs @erik_vander @emiily.ds @rojas_brisa@miguelmanuaudiovisuales@irenerfloria @marcusvallverdu perquè les seves fotografies sobre patrimoni ja formen part del concurs ? #efim16.

Cançó del projecte Erasmus+

dissabte 14 de maig 2016

La cançó oficial del projecte ERASMUS+ escrita i interpretada pels alumnes de Polònia, Espanya, Alemanya i Romania

Projecte de 4t d'ESO

divendres 13 de maig 2016

L'equip docent de 4t d'ESO prepara amb el seu alumnat un projecte de recerca al voltant d'algunes qüestions plantejades des del visionat de la pel·lícula Temple Grandin. Entre d'altres es pretén de treballar al voltant de la biografia del personatge, l'autisme, l'etologia, els llenguatges, la sociologia i les il·lusions òptiques. En la imatge es mostra una maqueta de treball sobre una il·lusió òptica.

Obsequi de l'Olga Xirinacs

dimecres 11 de maig 2016

Obsequi de l'Olga Xirinacs amb motiu de la realització del vídeo que l'Institut prepara per a l'homenatge a la seva persona. Feliç aniversari i moltes gràcies!
Poema: El matí del cinc de maig

Trànsit de Mercuri

dimecres 11 de maig 2016

Dilluns 9 de maig era el dia esperat per poder observar el trànsit de Mercuri. Malauradament no vam poder-ho fer amb l'alumnat al final del matí en estar el cel ennuvolat. A la tarda va sortir el Sol a estones i el professor Ramon Masip va aconseguir observar-lo i ens ha deixat aquestes dues imatges.
Informació a la Viquipèdia

Erasmus+ a Polònia

dimecres 11 de maig 2016

Alumnat i professorat han viatjat a Polònia dins del projecte Erasmus+
Notícia a Tarragona21

3r d'ESO al MNACTEC de Terrassa

divendres 6 de maig 2016

Visita al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a Terrassa amb alumnes de 3r d'ESO, organitzat pel departament de Tecnologia

ESO i BAT al Saló del Còmic i al MNAC

divendres 6 de maig 2016

Ahir es va visitar el Saló del Còmic i el MNAC amb alumnat d'ESO i Batxillerat, sota l'organització dels Departaments de Visual i Plàstica i Ciències Socials

1r i 2n d'ESO a Cala Montjoi

dimecres 4 de maig 2016

L'alumnat de 1r i 2n d'ESO ha realitzat l'activitat organitzada pel Departament d'Educació Física a Cala Montjoi els dies 2 a 4 de maig.

3r d'ESO i Projecte 2 a Porrera i Siurana

dimarts 26 d'abril 2016

L'alumnat del Projecte 2 i de 3r d'ESO A i C han visitat al Priorat. Concretament, van seguir la ruta dels rellotges de Sol que es troben a Porrera i van visitar Siurana. Allí van poder fer una lectura del poema de Josep Carner dedicat a aquest indret, escoltar la història del seu període àrab i disfrutar del paissatge que s'ofereix des de dalt dels seus cingles.

Sant Jordi 2016

dilluns 25 d'abril 2016

Aquests dies s'han realitzat diverses activitats al voltant de la jornada de Sant Jordi. Dissabte, 23/04, els alumnes de 1r de BAT van obrir parada de llibres i roses a la Rambla i a l'Institut es van lliurar els premis dels concursos literaris.

L'alumnat del Projecte 2 al CaixaForum

divendres 22 d'abril 2016

L'alumnat del projecte 2 realitza activitats al CaixaForum.

3r d'ESO C i els rellotges de Sol

divendres 22 d'abril 2016

L'alumnatde 3r d'ESO C surt d'activitat per treballar els rellotges de Sol a Tarragona.

2n de BAT a la depuradora d'aigües

dimecres 20 d'abril 2016

L'alumnatde de Biologia i Ciències de la Terra de 2n de BAT visita la depuradora d'aigües residuals de Tarragona.

Murs per la pau

dimarts 12 d'abril 2016

L'alumnat de 1r ESO B representa l'institut a l'acte murs per la pau.
Vídeo al diari MésDigital

Intercanvi amb Polònia

dijous 7 d'abril 2016

Els nostres amics polonesos ens tornen a visitar. 7è any d'intercanvi amb el Liceum nª4 de Wroclaw, Polònia.

Prova cangur 2016

dijous 7 d'abril 2016

Passeig en un dia excel·lent en marxa a la URV i la prova Cangur. 46 alumnes de 4t d'ESO, 1r i 2n de BAT hi han participat. En el nostre Centre hi ha hagut participació de 14 alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO.

Web del Cangur 2016

Projecte 3/4 estudia els rellotges de Sol de Tarragona

dimarts 29 de març 2016

L'alumnat del projecte 3/4 estudia els rellotges de Sol del Passeig de les Palmeres i de la rotonda del Port Esportiu i Passeig Marítim. Els compara amb els tres rellotges construïts a l'aula.

Roskilde a l'Institut

dimecres 16 de març 2016

L'Institut acull l'alumnat d'intercanvi amb 1r de BAT de Roskilde(Denmark)

4t d'ESO a Madrid

dimecres 16 de març 2016

4t d'ESO ens envia unes magnífiques fotografies del seu viatge a Madrid. Feliç estada!

Setmana de la neu

dimecres 20 de gener 2016

Alumnat d'ESO i BAT ha participat a la setmana de la neu organitzada pel Deprtament d'Educació Física.

1r de BAT a Dinamarca

dimecres 20 de gener 2016

Intercanvi d'alumnes de 1r de batxillerat que conviuen amb alumnes danesos durant una setmana a Roskilde, Dinamarca.

Activitats esportives

dimarts 22 de desembre 2015

Finalitza el primer trimestre amb les activitats esportives. Molt bon ambient, competitivitat i bona organització per part dels alumnes de 2n de BAT. Felicitats a tots!

Felicitació de Nadal

dilluns 21 de desembre 2015

Els alumnes participants en el projecte Erasmus +, han volgut compartir els seus millors desitjos per aquest Nadal amb els seus partners europeus de Rumania, Polònia i Alemanya amb aquesta cançó que ens dibuixa un somriure i mostra un contrapunt a una realitat, de vegades, massa dura. Moltes felicitats a tots!!

Felicitació de Nadal del projecte 1/2

dilluns 21 de desembre 2015

L'aula projecte 1/2 desitja unes bones festes i entrada d'any amb la col·laboració fotogràfica de la Marien Pérez.

Ruta científica Antoni Martí i Franquès

Novembre de 2015

Alumnat de 2n d'ESO a la ruta científica Antoni Martí i Franquès amb la professora Roser Figueras. Una activitat dissenyada per Itinere Turisme & Cultura i la URV

Comciència URV

1r d'ESO a Benifallet.

Novebre de 2015

L'alumnat de 1r d'ESO de convivències. En ruta per la via verda Horta de Sant Joan - Benifallet

Presentació de Ontologia Poètica (1998-2014) de Juan Carlos Elijas

13 de novembre de 2015

El divendres 13 a les 19,30 a la Sala El Magatzem presentarem un llibre entranyable de Juan Carlos Elijas, ja que resum la seva feina en llengua castellana des de l'any 1998, quan publicà la seva primera obra. El pròleg i la selecció van a càrrec del nostre ex company, l'amic Javier Peñas, que hi serà i no hi serà a l'acte. La prestigiosa editorial sevillana La isla de Siltolá ha tingut a bé fer-se càrrec de l'edició, mostrant una confiança, que és d'agraïr, en aquesta obra. Intentarem donar-li un "estil Pons", una mica escènic, una mica musical, a ritme de ballarina degasiana, possiblement new age, creant un artefacte un tant estrany, difícilment etiquetable. Sota la direcció artística de la nostra companya Carme Domingo, desfilarem per l'escenari uns quants a recitar i a tocar.

Simetries a la Casa Castellarnau

14 de novembre de 2015

Visita dins del programa de la Setmana de la Ciència 2015-URV. Presenten l'activitat, Ramon Masip i Ramon Nolla, professors del Departament de Matemàtiques. Inscripcions gratuïtes a comciencia@urv.cat

Notícies patrimoni

ComCiència

Mesura al passeig de les palmeres

dilluns 26 octubre de 2105

L'alumnat de l'aula Projecte 2 ha dut a terme una activitat de mesura al Passeig de les Palmeres i d'estudi del disseny de les rajoles

Tardor literària amb Eduardo Moga

dilluns 19 d'octubre de 2015

Un any més, el passat 16/10/15, l'Institut Pons d'Icart va fer de seu de la Tardor Literària. Si el curs passat vam tenir al Francesc Parcerisas, enguany vam rebre al poeta Eduardo Moga
Ell va delectar-nos amb una lectura poètica i, prèviament, es va reunir amb els nostres alumnes de Batxillerat, amb els que va encetar un animat i estimulant diàleg sobre el procés creatiu en poesia.
A la tarda va fer doblet i presentà en el cafè Museum el seu darrer llibre 'Corónicas de Ingalaterra', de títol homònim al seu blog, on, com en una mena de diari, explica dia a dia les seves impressions com a habitant de Londres en els darrers dos anys. Una lectura realment enriquidora. Un any més, el nostre institut forma part de la vida cultural de la ciutat. Ja en comptem uns quants (Enrique Badosa, Magí Sunyer, Rosa Comes, José Corredor-Matheos, Francesc Parcerisas).

4t d'ESO al Niu de l'Àliga

dimecres 14 d'octubre de 2015

L'alumnat de 4t d'ESO ha visitat el meravellós entorn del Niu de l'Àliga, fent la caminada des d'Alcover i tornada, en una activitat organitzada pel Departament d'Educació Física i les tutories. Professorat: Joana Angós, Gisela Balañà, Montse Díaz, Carlos García i Maite Moratal

Ruta (www.exploratgn.cat)
Fotografies (www.flickr.com)

Activitat de l'alumnat de l'aula projecte 2 en el mes de setembre

dijous, 8 d'octubre de 2015

Alumnat de l'aula projecte 2 seguint els passos de Méliès

  • Sortida a l'oficina de turisme del carrer Major, visitant l'exposició fotogràfica de Santa Tecla
  • Joc Passaparaula: Construcció del joc.
  • Visita a l'exposició fotografica de la delegació del col-legi d'arquitectes de Tarragona
  • Sortida a la casa de la Festa
  • Taller i exposició sobre Mèlies al CaixaForum de Tarragona

Exhibició d'Ultimate Frisbee a l'Institut

dimecres, 7 d'octubre de 2015

Dimecres 6 octubre, a l'hora del pati, es va fer una demostració de Ultimate Frisbee per part d'esportistes de l'Ultimate Club Tarragona. Es tracta d'un esport col.lectiu, mixt, d'oposició i sense contacte. Després de l'exhibició, alumnes del Centre de nivells diversos van participar assessorats pels esportistes.

Ultimate Frisbee
Ultimate Club Tarragona

Inici del projecte ERASMUS+

dilluns, 5 d'octubre de 2015

Al llarg d'aquest estiu s'ha iniciat l'activitat relacionada amb el projecte ERASMUS+. Hem creat un espai web on anirem recollint i presentant tota la informació de les activitats que s'hi relacionen.

Tota l'activitat de l'ERASMUS+

Intercanvi amb l'Institut 4 de Wroclaw

dimecres, 30 de setembre de 2015

Aquest és el sisè any d'intercanvi amb l'Institut núm. 4 de Wroclaw (Polònia). L'alumnat ha visitat diversos indrets de la ciutat, com el Port de Tarragona, l'Ajuntament i la Tarragona romana.

Alumnat de l'Institut Pons d'Icart a Wroclaw. Maig de 2015

La Commedia dell'Arte al Pons d'Icart

dimarts, 29 de setembre de 2015

Escenes de la Commedia dell’Arte a càrrec de la companyia teatral alemanya "I Piselli", dirigida per Jaume Villalba, especialitzada en Commedia dell'Arte i teatre de màscares, es van poder gaudir a l’Institut Pons d’Icart el passat dilluns 21 de setembre.
Aquest grup internacional, amb actors i actrius d'Alemanya, Itàlia, Polònia i Catalunya barreja els idiomes italià, català, polonès i alemany a les seves representacions. Amb direcció escènica i creació del tarragoní Jaume Villalba, actor i director de teatre, es van oferir dues obres molt significatives de la Commedia dell’Arte, com ara “El Bonsai” i “ El test d’embaràs”, que van ser d’interès per a tothom, molt ben acollides per part de l’alumnat i professorat assistent a l’espectacle. Desitgem que ben aviat la companyia "I Piselli" ens torni a visitar per seguir gaudint de les seves noves creacions escèniques.
Actors i actrius: Anna Pawelska (Polònia) Chiara Poletti (Itàlia) Francesco Franzosi (Itàlia) Georg Schulze (Alemanya) Lucia Friedl (Alemanya) Mia Sowade (Alemanya) Jaume Villalba (Catalunya)

Web del grup "I Piselli"


Activitat 2014/15
Activitat 2013/14
Activitat anterior a l'octubre del 2013